دستگاه نوار قلب

سیکل قلبی همراه با الکتروکاردیوگرافی


در این مرحله بطون و دهلیزها درحال استراحت‌اند. خون تیره به‌وسیلهٔ بزرگ سیاهرگ‌های زبرین و زیرین(وریدهای اجوف فوقانی و تحتانی)، به دهلیز راست می‌ریزد. این خون به‌خاطر وزنش، ازطریق دریچه‌های دهلیزی-بطنی - که به‌هنگام پایان موج T سیکل قلبیِ پیشین باز شده‌اند- وارد بطون می‌شود و آنها را تا حدی پر می‌کند. اما برای اینکه خون دهلیزها به طور کامل وارد بطون بشود، دهلیزها باید در دستگاه نوار قلب منقبض شوند. لازم است ذکر شود هر ماهیچه‌ای در قلب که بخواهد منقبض شود یا استراحت کند، ابتدا باید موج انقباض یا استراحتش در تمام نقاط آن ماهیچه منتشر شود.



پس برای انقباض دهلیزها، ابتدا باید پیام انقباض در سراسر آنها منتشر بشود. این کار توسط بافت گرهی دهلیز انجام می‌شود. در بین دو دهلیز این تنها دهلیز راست است که دارای بافت گرهی است، از سویی کانون زایش انقباضات قلب نیز که همان گره پیش آهنگ(sa node) می‌باشد در دیواره پشتی دهلیز راست و در زیر منفذ بزرگ سیاهرگ زبرین قرار دارد.


پس برای انقباض ابتدا گره پیش آهنگ به صورت ریتم خودبه خودی تحریک می‌شود و این پیام انقباض را ازطریق ۳ رشتهٔ گرهیِ دهلیز راست به گره دهلیزی-بطنی ــ که در حد فاصل بین دیوارهٔ دهلیزها و بطون و کمی متمایل به دهلیز راست قرار دارد ــ هدایت می‌کند. طی حرکت پیام از پیشاهنگ به دهلیزی-بطنی، میون‌های میوکاردِ قلب که در مسیر انتقال این پیام قرار دارند، منقبض شده و این انقباض از میونی به میون دیگر در دهلیز راست انتشار می‌یابد و نهایتاً ازطریق میون‌های دهلیز راست به میون‌های دهلیز چپ نیز منتشر شده و کل دهلیزها را فرامی‌گیرد. البته این پیام نمی‌تواند ازطریق میون‌های دهلیزها به میون‌های بطون منتقل شود.


چون در دیوارهٔ بین بطون و دهلیزها بافت پیوندیِ رشته‌ایِ عایقی قرار دارد که باعث می‌شود انتقال پیام از دهلیزها به بطون تنها ازطریق بافت گرهی که از وسط این عایق رد می‌شود صورت گیرد. اگر این بافت عایق نبود، دهلیزها و بطون هم‌زمان به هم منقبض می‌شدند و کارایی قلب بسیار پایین می‌آمد؛ چون در این حالت، پس از پمپاژ مقدار کمی خون به بطون، آنها نیز همین مقدار کم را به‌سمت بدن و شش‌ها پمپ می‌کردند و خون کمی به آنها می‌رسید. پس از این‌که این پیام به‌طور کامل سراسر دهلیز را فراگرفت، در الکتروکاردیوگرام موج P ثبت می گردد. بلافاصله بعد از آن، مدت استراحت عمومی قلب، یعنی ۰٫۴ ثانیه به اتمام می‌رسد.


دستگاه ساکشن جراحی (Suction) یا وکیوم پمپ (Vacuum Pump) دستگاهی است که توسط پمپ مکش و با ایجاد خلاء ، باعث ایجاد فشار منفی شده و هوا و مایعات را به درون می‌کشد. از این وسیله برای خارج کردن مایعات مترشحه از شکاف ایجاد شده برای جراحی ها و نیز هر جا که حجم مایعات خارج شده از بدن بیمار بالا باشد ، استفاده می شود. این وسیله از آلوده ترین تجهیزات مورد استفاده در مراکز درمانی است.دستگاه ساکشن یکی از وسایل ضروری بیمارستان بوده،این دستگاه لازم است که دراتاق عمل واتاق بیهوشی ، اتاق بهبودی ، بخش مراقبت های ویژه و سایر بخش ها وجود داشته باشد.

تکنیک های مختلفی برای انجام عمل ساکشن وجود دارد ، از جمله عمل جاروب کردن هوا (سیستم مکانیکی) ، یونیزه کردن (سیستم الکترومغناطیسی) ، استفاده از لیزر و ... . ساکشن‌های مختلف با توجه به تکنولوژی متفاوت و بسته به نوع کارآیی در جهان تولید می شود. یکی از انواع ساکشن‌ها ، ساکشن‌های پزشکی است.


دستگاه ساکشن جراحی مختلف:


1.ساکشن دوار روغنی: به دلیل ایجاد بخارات روغنی در فضای بیمارستان از نظر پزشکی منسوخ اعلام شده است.

2. ساکشن دیافراگمی (نوسانی): در چرخه تولید هستند اما به دلیل سرعت و ظرفیت مکش پایین در عمل‌های جراحی حساس و سنگین به کار نمی‌رود.



  1. ساکشن‌های سیلندر و پیستونی: در دو نوع دور بالا و پایین تولید می شود که بهترین و مدرن‌ترین نوع ساکشن‌های تولیدی کشورهای پیشرفته هستند و معروف به ساکشن‌های خشک است. خرید دستگاه ساکشن جراحی را از جی مد انجام دهید.


پارامترهای فنی مهم در خرید ساکشن های پزشکی


1.ظرفیت مکش (لیتر بردقیقه (L/min) و کیفیت موتور و مکش بالا - فشار منفی ماکسیمم خلاء نسبی (بار ، میلی متر جیوه ، کیلو پاسکال یا سانتیمتر آب)



  1. دارا بودن تأییدیه ها (مثل FDAیا نشان‌ها مثل CE‌ یا استانداردهای لازم)


3.ظرفیت و  توان خروجی بالا


4.بدون صدا و لرزش بودن



  1. هزینه پایین تعمیر و نگهداری


6.سیستم (Irrigationدارا بودن یا به صورت آپشن)


7.بالا بودن قابلیت استریل بدنه


8.حجم پذیری زیاد مخازن ساکشن


9.مدت زمان و نحوه خدمات پس از فروش و گارانتی


10.متناسب بودن قیمت با کارایی دستگاه


11.جنس لوله دستگاه ( ضدجرقه و از موادی باشد که بر روی هم تا نشده و پس از مدتی کار کردن ایجاد گرفتگی ننماید )


دستگاه الکتروشوک


دستگاه الکتروشوک یا دفیبریلاتور یکی از تجهیزات مهم اتاق های عمل است. از این دستگاه برای اعمال یک شوک الکتریکی قوی به بیمارانی که قلب آنها به هر دلیل از کار باز ایستاده است به کار می رود. شوک الکتریکی اعمال شده به قلب در برخی موارد باعث بازگشت ریتم قلبی به حالت اولیه می شود. الکتروشوک ها در انواع کاشتنی، داخلی، خارجی، خودکار و نیمه خودکار ارایه می شوند. نام های دیگر الکتروشوک : دستگاه شوک خودکار ، الکتروشوک قلبی ، defibrillator ، دفیبریلاتورالکتروشوک های موجود در این صفحه شامل : الکتروشوک زول به عبارت دیگر الکتروشوک ZOLL ، الکتروشوک فیزیو (PHYSIO) آمریکا ، الکتروشوک سی یو ، الکتروشوک سوماتیکس (Somatics) آمریکا و... شما می توانید برای خرید دستگاه الکتروشوک از مجموعه Gmed به وبسایت این فروشگاه مراجعه کنید و بعد از تحلیل و بررسی های دقیق اقدام به خرید دستگاه الکتروشوک از بهترین برند موجود نمایید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *